Wie is Wilmie

"Wat ik vandaag ook doe of laat ik ben goed genoeg!"
Brené Brown: De moed van imperfectie

Mijn naam is Wilmie Voortman en ik ben geboren in 1965 in Borculo als derde kind en tweede meisje in een gezin met vier kinderen. Opgegroeid op een boerderij in de Achterhoek. Dat betekent veel ruimte om me heen. Veel groen. Veel speelruimte.

Op het moment dat ik dit schrijf ben ik 53 jaar en woon ik net buiten Utrecht in een chalet. Een groentetuin naast de deur. Bijna 25 jaar samen met man P-ter. Mijn zoon de deur uit en mijn dochter nog thuis. Ook rent er nog een zwart monster rond: een kat.

Voor het grootste deel van de week werk ik als zakelijk- en artistiek ondersteuner bij Stut Theater. Stut maakt community theater met first time spelers . Mensen met een verhaal dat een podium behoeft. Na ruim 20 jaar alleen als 1-pitter te hebben gewerkt, vond ik hier een liefdevol en hard werkend team. Ik voel me er thuis.

Voor een klein stukje, vooral op vrijdag, werk ik als coach. Mensen komen met uiteenlopende vragen naar me toe, maar in de kern gaat het eigenlijk altijd over: hoe maak ik ruimte voor dat wat er voor mij toe doet? Op Wilmie’s Coaching vertel ik hier meer over.

Ik hou van schrijven en ik schrijf regelmatig blogs. In 2009 schreef ik het boek Improviseer! wat ik begin dit jaar opnieuw in eigen beheer en met prachtige illustraties uitgaf onder de naam: Speelruimte Maken!

Deze Wilmie.Nu site is combinatie van zaken die ik privé of vanuit mijn werk met de wereld wil delen. Omdat ik geloof dat je door het delen van je eigen verhaal altijd iemand anders ook een beetje helpt als is het maar door herkenning te vinden.