… die werkt.

Mijn werk bestaat voor een deel uit bloggen en coachen. Daarnaast werk ik vier dagen per week voor Stut theater (community theatergroep). Op dit moment heb ik voor Stut vrij. Dat voelt voor een deel als vakantie, maar mijn bedoeling is dat ik in deze periode blogs schrijf, zodat er straks, als het leven weer vol en druk is, een voorraadje ligt.

Een paar dagen heb ik geprobeerd om deze dagen te doen zonder planning, maar ik merkte al snel ik dan verzand in teveel huishoudelijk werk, het kijken van filmpjes en andere dingen, die helemaal niets te maken hebben met schrijven. Gisteravond maakte ik daarom weer eens een mooie dagplanning en hoewel ik ondertussen weet wat een dagplanning kan doen, ben ik weer blij verrast. Niet alleen heb ik gedaan wat ik van plan was te doen, maar ik voel me happy, tevreden en blij. Doen wat je van plan was te doen, zorgt daarvoor.

Dat een dagplanning voor mij werkt, wil nog niet zeggen dat dat voor jou ook zo is. Je weet dat pas als je het uitprobeert.
Als je een dagplanning gaat maken, zorg dan voor deze drie essentiële dingen:

* maak je dagplanning de middag of avond voor de desbetreffende dag

* zet er in ieder geval 3 dingen op die je erg tevreden met jezelf maken als je die doet/afmaakt.

* zorg dat er voldoende ruimte in je planning zit, zodat er dingen anders kunnen lopen dan je dacht.

Uiteraard ben ik benieuwd naar jou ervaringen met het maken van dagplanningen. Werken ze wel? Werken ze niet? Herken je het verschil tussen een dag met- en een dag zonder vooraf gemaakte planning? Ik hoor graag alle ervaringen! En doe vooral (meer) van dat wat werkt voor jou en als je je afvraagt hoe je ook daadwerkelijk gaat doen wat in je dagplanning hebt gezet, lees dan meer over beginnen.

Share This